Wokken gaat snel, dus zorg dat alles vooraf klaarstaat en zet dan pas je wok op het vuur!
Snij de Kipstuckjes in wat kleinere reepjes.
Veeg de champignons schoon en vierendeel ze.
Verdeel de broccoli in roosjes en snij die dan (overlangs door de steeltjes) in hapklare stukken.
Schil de ui, look en gember. Snij de ui in fijne halve ringen, de look en gember in dunne schijfjes.
Snipper het pepertje in ringetjes. Ik heb de zaadjes erin gelaten, ‘k heb het graag wat spicy!
Snij de lente-ui in schuine schijfjes.
Doe de maïzena in een kommetje met wat water en roer los met een vork.
Zet de rest van je ingrediënten binnen handbereik.
Wokken
Zet je grootste kookvuur op de hoogste stand en warm je wok goed op. Hij mag net beginnen roken zelfs. Doe er dan vier eetlepels sesamolie in. Je ziet de olie rimpelen wanneer die heet is. Klaar? Go!
Doe de ui in de pan en roer om, 1 minuut.
Voeg de champignons toe en blijf roeren, na een minuutje gevolgd door de look, gember en chilipeper.
Doe de Kipstuckjes in de pan en roer ze mee om.
Zodra de shrooms wat kleur beginnen krijgen (na nog twee minuten of zo) mag je de broccoli in je wok zwieren. Roerbak nog een minuut of drie.
Kruid al wat met het korianderpoeder, de gedroogde peterselie en enkele draaien van de pepermolen.
Blus met de sojasaus. Daar mag je ook méér van gebruiken als je dat lekker vind. Doe er een extra “kletsje” water bij en blijf roeren.
Nu gaan we de vloeistof even binden op z’n chinees: giet het maïzenawater erbij en roer. Je zal zien dat de saus erg snel dikker wordt en aan de gewokte elementen gaat plakken. Doe er extra water bij als je te weinig saus hebt of als ze te sterk indikt.
Zet je vuur uit, proef en kruid zo nodig af met wat zout.
Opdienen
Verdeel in twee kommen, bovenop rijst of noedels. Allebei erg lekker.
Bestrooi met de lente-ui en eventueel sesamzaadjes.