Glutenvrij brood maken
Porties
Prep Tijd
1
brood van 600 gram
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
15
minuten
Porties
Prep Tijd
1
brood van 600 gram
10
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
15
minuten
Ingrediënten
250
gram
Dibro No-Risk bloem
(wit of grof, te koop bij o.a. Aveve)
100
gram
Shär Broodmix B
(wit, te koop bij o.a. BioShop)
50
gram
rijstmeel
(wit, ik haal dat bij de Indiër bvb.)
11
gram
droge gist
(die van Dr. Oetker is van nature glutenvrij)
10
gram
fijn zout
2
el
olie
maïs- of andere neutrale olie
250 à 300
ml
lauw water
Instructies
Doe alle ingrediënten samen in een keukenrobot met menghaak.
Meng vijf minuten op een middelmatige snelheid.
Stort uit in een bakblik voor een klein brood.
Laat afgedekt onder een schone keukenhanddoek 15 minuten rijzen op een warme plek.
Bak je brood in een voorverwarmde oven van 220 graden, 50 minuten.
Haal het brood uit het bakblik en laat op een rooster volledig afkoelen (het is nog kleverig als je het warm zou snijden).