Champignonsoep met look
Porties Prep Tijd
2liter 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2liter 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak de champignons schoon en snij ze in stukken. Doe hetzelfde met de ui en look.
  2. Zet je kookpot op een gemiddeld vuur en verhit een eetlepel boter.
  3. Zodra de vetstof goed heet is, kunnen de champignons erin. Laat ze even goed bakken en roer dan om. Het vuur mag nu ietsje lager.
  4. Roer nog een keer en voeg de ui en look toe. Laat even stoven en kruid alvast met wat peper.
  5. Schil tijdens dat stoven de aardappel en snij hem in blokjes.
  6. Als de uit zacht begint te worden, mag de aardappel mee in de pot. Roer even om en rasp er een snuif nootmuskaat in.
  7. Blus het geheel met de bouillon, doe er een extra snuif zout bij en roer goed door elkaar.
  8. Kook het geheel tot alle groenten echt helemaal zacht zijn. Da’s belangrijk voor wanneer we gaan mixen.
  9. Zijn de champignons goed mals? Ok, peterselie erbij en mixen maar! Laat je staafmixer of soepblender minstens vijf minuten op volle kracht doordraaien.
  10. Proef even om te zien of je textuur goed zacht is en mix desgewenst nog een tijdje verder. Ik heb ‘m zeker acht minuten laten doen.
  11. Zet je soep terug op het vuur en laat tien minuten zachtjes doorkoken. proef dan en stuur je smaak bij met zout en peper.
  12. Om deze soep extra zachte te maken, gebruik ik een goede scheut sojaroom. Je kan die al in de pot gieten, of je kan per bord een beetje ingieten.
  13. Klaar!